Gedeeltelijke terugbetaling van opleidingen (Vlaanderen).

Wat is het?

De KMO-portefeuille is een maatregel waardoor ondernemers financiële steun krijgen bij aankoop van opleiding en adviesdiensten. De onderneming krijgt een portefeuille van 7 500 euro. Wanneer je intekent op een opleiding of adviesverlening krijg je telkens 20% of 30% ondersteuning naargelang de grootte van je onderneming. De korting geldt voor opleidingen die jij en je werknemers volgen.

Voor wie?

Deze regeling is beschikbaar voor zelfstandigen en vennootschappen met uitsluiting van enkele structuren zoals de vzw. De onderneming mag niet meer dan 25% subsidiesteun ontvangen. Er bestaat een lijst van NACE codes waarop je alle activiteiten terugvindt die in aanmerking komen.

Je moet de opleiding volgen bij een geregistreerde aanbieder waarbij je een aanwezigheidslijst moet ondertekenen. Kijk zeker alle voorwaarden na.

Aanvragen?

Je kan de KMO-portefeuille aanvragen via het e-loketondernemers.

Stel ons je vraag

Cultuurwerkers, culturele organisaties en ondernemingen kunnen bij Cultuurloket terecht voor juridisch en zakelijk advies op maat. Ook over de coronamaatregelen.

Heb je een vraag? Je kan een afspraak inplannen met een van onze consulenten via www.cultuurloket.be/contact. Selecteer daarbij 'coronamaatregelen' als thema.