Gedeeltelijke terugbetaling van opleidingen in het kader van werkbaar werk (Vlaanderen).

Wat is het?

De KMO-portefeuille is een maatregel waardoor ondernemers financiële steun krijgen bij aankoop van opleiding- en adviesdiensten. De onderneming krijgt een portefeuille van 7.500 euro. Wanneer je intekent op een opleiding of adviesverlening krijg je telkens 20% of 30% ondersteuning naargelang de grootte van je onderneming. De korting geldt voor opleidingen die je zelf en je werknemers volgen. In 2020 wordt de KMO-portefeuille verhoogd met 5.000 euro voor ondernemingen die hun plafond in 2020 al bereikt hadden en die specifiek willen inzetten op opleidingen of advies in het kader van werkbaar werk. 

Voor wie?

Deze regeling is beschikbaar voor zelfstandigen en vennootschappen met uitsluiting van enkele structuren zoals de vzw. De onderneming mag niet meer dan 25% subsidiesteun ontvangen. Er bestaat een lijst van NACE codes waarop je alle activiteiten terugvindt die in aanmerking komen.

Je moet de opleiding volgen bij een geregistreerde aanbieder.

Interessant?

Een zeer interessante regeling. Jammer genoeg niet beschikbaar voor vzw’s.
Wanneer je je aanvraag opstart start er een projectperiode van 6 maanden waarbinnen de opleidingen of adviezen moeten plaatsvinden. In ieder geval moeten deze vóór 31/12/2020 uitgevoerd zijn. Voor dit jaar heb je dus nog maar enkele weken tijd.

Aanvragen?

Je kan de verhoging van KMO-portefeuille aanvragen via ESF.

Stel ons je vraag

Cultuurwerkers, culturele organisaties en ondernemingen kunnen bij Cultuurloket terecht voor juridisch en zakelijk advies op maat. Ook over de coronamaatregelen.

Heb je een vraag? Je kan een afspraak inplannen met een van onze consulenten via www.cultuurloket.be/contact. Selecteer daarbij 'coronamaatregelen' als thema.