Financiële ondersteuning voor aanpassingen op de werkvloer uitgebreid naar coronamaatregelen
(Vlaanderen).

Wat is het?

De coronamaatregelen vragen aanpassingen op vlak van arbeidsorgansiatie en fysieke aanpassingen van de werkruimte. Daarnaast is het mogelijk dat er opleiding nodig is om bepaalde competenties te verwerven. Ook de psychische weerbaarheid van werknemers kan onderdruk staan. Met de werkbaarheidscheques kan je financiële ondersteuning krijgen voor opleidingen, inwinnen van advies of begeleiding rond één van deze belangrijke noden. Ook het implementeren van telewerk hoort hierbij. Je kan 60% van de uitgaven recupereren tot een maximum van 10 000 euro. Verso organiseerde een webinar met meer duiding rond welke initiatieven ondersteund kunnen worden. 

Voor wie?

Zelfstandigen, vennootschappen en vzw’s kunnen werkbaarheidscheques aanvragen indien zij minstens één voltijdse werknemer in dienst hebben. Komt jouw organisatie in aanmerking voor de werkbaarheidscheque? Check de voorwaarden hier.

Nieuw: ook organisaties uit paritair comité 304 (podiumkunsten en muziek) komen nu in aanmerking. Voor paritair comité 329.01 (socio-culturele sector) was dat al het geval. 

Interessant?

In 2020 werd een portefeuille van 3 miljoen euro voorzien ter ondersteuning van werkbaar werk. Update: de Vlaamse regering heeft beslist om deze maatregel te verlengen van 1 januari 2021 tot en met 31 december 2021. 

Aanvragen?

Aanvragen voor 2021 kunnen ingediend worden tot 31 december 2021. Je moet een aantal stappen doorlopen om de werkbaarheidscheques aan te vragen. Hoe je te werk gaat vind je hier terug.

Stel ons je vraag

Cultuurwerkers, culturele organisaties en ondernemingen kunnen bij Cultuurloket terecht voor juridisch en zakelijk advies op maat. Ook over de coronamaatregelen.

Heb je een vraag? Je kan een afspraak inplannen met een van onze consulenten via www.cultuurloket.be/contact. Selecteer daarbij 'coronamaatregelen' als thema.