Financiële ondersteuning voor aanpassingen op de werkvloer uitgebreid naar coronamaatregelen
(Vlaanderen).

Wat is het?

De coronamaatregelen vragen aanpassingen op vlak van arbeidsorgansiatie en fysieke aanpassingen van de werkruimte. Daarnaast is het mogelijk dat er opleiding nodig is om bepaalde competenties te verwerven. Ook de psychische weerbaarheid van werknemers kan onderdruk staan. Met de werkbaarheidscheques kan je financiële ondersteuning krijgen voor opleidingen, inwinnen van advies of begeleiding rond één van deze belangrijke noden. Ook het implementeren van telewerk hoort hierbij. Je kan 60% van de uitgaven recupereren tot een maximum van 10 000 euro. Verso organiseerde een webinar met meer duiding rond welke initiatieven ondersteund kunnen worden. 

Voor wie?

Zelfstandigen, vennootschappen en vzw’s kunnen werkbaarheidscheques aanvragen indien zij minstens één voltijdse werknemer in dienst hebben.

Interessant?

Er is een portefueille van 3 miljoen euro voorzien ter ondersteuning van werkbaar werk. Deze portefeuille geldt voor 2020 en zolang de voorraad strekt.

Aanvragen?

Je moet een aantal stappen doorlopen om de werkbaarheidscheques aan te vragen. Hoe je te werk gaat vind je hier terug.

Coronalijn

Cultuurwerkers, culturele organisaties en ondernemingen kunnen bij Cultuurloket terecht voor juridisch en zakelijk advies op maat

Aangezien de nood in de cultuursector hoog is openen we een specifieke coronalijn. Met corona-gerelateerde juridische of zakelijke vragen kan je terecht op het nummer 02 534 18 24. Dit nummer is van maandag tot vrijdag bereikbaar van 10u tot 18u. 

Voor andere juridische en zakelijke vragen verwijzen we naar het contactformulier .