Hulp bij het opstellen van een aflossingsplan bij schulden.

Wat is het?

Om te vermijden dat mensen in een schuldenproblematiek verzeilen, hebben werkgevers en vakbonden van de podiumkunsten- en muzieksector besloten om met MyTrustO samen te werken. Medewerkers uit de cultuursector kunnen vanaf nu beroep doen op de diensten van MyTrustO. Die diensten houden in dat zij samen met jou een afbetalingsplan uitwerken om je openstaande schulden af te lossen.

MyTrustO is een neutrale dienstverlener die mensen ondersteunt om zelf hun schulden af te lossen, zonder bijkomende hoge kosten van incassokantoren, advocaten en gerechtsdeurwaarders. In sommige gezinnen groeien onbetaalde facturen aan tot een schuldenberg die op het eerste zicht uitzichtloos kan lijken. Ook invorderingskosten en gerechtskosten dragen daar aan bij. MyTrustO ondersteunt mensen om zelf hun schulden af te lossen, zonder dat daarbij een dagvaarding of vonnis nodig is. Een neutrale MyTrustO-gerechtsdeurwaarder en zijn team stellen een realistisch afbetalingsplan op en maken de afspraken met de schuldeisers.
 

Voor wie?

Alle medewerkers uit de cultuursector kunnen een tegemoetkoming krijgen van het Sociaal Fonds voor de Podiumkunsten die de opstartkosten op zich zal nemen. 

Hoe aanvragen?

Stel ons je vraag

Cultuurwerkers, culturele organisaties en ondernemingen kunnen bij Cultuurloket terecht voor juridisch en zakelijk advies op maat. Ook over de coronamaatregelen.

Heb je een vraag? Je kan een afspraak inplannen met een van onze consulenten via www.cultuurloket.be/contact. Selecteer daarbij 'coronamaatregelen' als thema.