Premie voor ondernemingen met minstens 60% omzetverlies in de laatste drie kwartalen van 2020.

Wat is het?

Voor ondernemingen die in de laatste drie kwartalen van 2019 een omzet gerealiseerd hebben van minstens 450.000 euro, en die in dezelfde periode in 2020 een daling van de omzet met minstens 60% én een boekhoudkundig verlies geleden hebben, is er het globalisatiemechanisme

Ook verenigingen zonder personeel komen in aanmerking, als ze een economische activiteit hebben.

De premie bedraagt 10% van de omzet in de laatste drie kwartalen van 2019, beperkt tot 90% van de niet gedekte vaste kosten voor kleine en 70% van de niet gedekte vaste kosten voor middelgrote en grote ondernemingen, en gekoppeld aan bepaalde maxima.

Aanvragen?

Je kon de premie aanvragen bij VLAIO tot 30 september 2021. 

Vlaams Minister van Economie Hilde Crevits heeft aangegeven dat het globalisatiemechanisme opnieuw ingevoerd zal worden voor gezonde bedrijven die ten gevolge van de coronamaatregelen zware omzetverliezen van meer dan 60 % over het hele jaar hebben. 

De maatregel wordt nog aangemeld bij de EU in het kader van staatssteunregels en zal in januari operabel zijn. Meer info kan je hier terugvinden.

Stel ons je vraag

Cultuurwerkers, culturele organisaties en ondernemingen kunnen bij Cultuurloket terecht voor juridisch en zakelijk advies op maat. Ook over de coronamaatregelen.

Heb je een vraag? Je kan een afspraak inplannen met een van onze consulenten via www.cultuurloket.be/contact. Selecteer daarbij 'coronamaatregelen' als thema.