Een initiatief van de sector van de livemuziek.

Het solidariteitsfonds voor en door de livemuzieksector, LIVE2020, heeft aangekondigd dat het vanaf 17 september 2021 200.000 euro vrijmaakt om financiële steun te verlenen voor maximaal 80 dossiers.

Per goedgekeurd dossier wordt maximaal 2.500 euro steun toegekend. De steun wordt toegekend aan:

• Relance-initiatieven voor het lokale circuit en professionele organisaties met het oog op een faire verloning en promotionele ondersteuning van een live activiteit van beloftevolle artiesten in de livemuzieksector;
  • Beloftevolle artiesten die na de corona-onderbreking zichzelf opnieuw in de picture willen stellen en hun carrière willen heropstarten.

Het project waarvoor steun wordt aangevraagd moet plaatsvinden voor 30 juni 2022. De beoordeling van de dossiers gebeurt door een onafhankelijke jury. Dossiers konden ingediend worden tot en met 14 oktober 2021.

Meer informatie over de steunmaatregel vind je hier.

Stel ons je vraag

Cultuurwerkers, culturele organisaties en ondernemingen kunnen bij Cultuurloket terecht voor juridisch en zakelijk advies op maat. Ook over de coronamaatregelen.

Heb je een vraag? Je kan een afspraak inplannen met een van onze consulenten via www.cultuurloket.be/contact. Selecteer daarbij 'coronamaatregelen' als thema.