Wat is het?

Organisaties die in een periode van 13 maart 2020 tot en met 30 juni 2021 omwille van de coronavirusmaatregelen geconfronteerd werden met een annulering van geplande en geboekte evenementen, zullen aanspraak kunnen maken op een corona-omboekingspremie. Het gaat om een bedrag van maximaal €2 per omgeboekt ticket.

De eerste omboekingen voor evenementen met een capaciteit van minstens 1.000 tickets in de periode van 13 maart 2020 tot en met 30 juni 2021 komen in aanmerking. Een budget van 10 miljoen euro zal a rato van het aantal omboekingen verdeeld worden en bedraagt maximaal 250.000 euro per onderneming. 

De voorwaarden staan vastgelegd in een Besluit van de Vlaamse Regereing over de compensatie van de omboekingskosten van evenementen ten gevolge van de coronavirusmaatregelen van 24 september 2021. Organisaties kunnen een aanvraag indienen van 4 tot en met 22 oktober via de website van Vlaio. Deze steunmaatregel werd intussen ook goedgekeurd door de Europese Commissie. 

Stel ons je vraag

Cultuurwerkers, culturele organisaties en ondernemingen kunnen bij Cultuurloket terecht voor juridisch en zakelijk advies op maat. Ook over de coronamaatregelen.

Heb je een vraag? Je kan een afspraak inplannen met een van onze consulenten via www.cultuurloket.be/contact. Selecteer daarbij 'coronamaatregelen' als thema.