Financiële steun voor relance initiatieven van Belgische muzikanten.

Wat is het?

De Covid-19 pandemie heeft voor veel muzikanten een absolute stilstand met zich meegebracht. De impact was het grootst voor zij die net nieuw werk hadden publiek gemaakt of op het punt stonden dit te doen. De tijd, energie en middelen die kropen in het creëren van het juiste momentum zijn voor een groot deel verloren.

Het Fund Belgian Music wil financiële steun verlenen aan relance-initiatieven van Belgische muzikanten die aantonen dat ze een verloren momentum nieuw leven inblazen.

De financiële steun zal niet meer bedragen dan 30% van de specifieke bijkomende financiering, met een maximum van 10.000 euro per project. De steun die het Fonds verleent, moet volledig aangewend worden voor de uitvoering van het relanceplan.
 

Voor wie?

Voor Belgische muzikanten, zowel uitvoerders (solo, band of ensemble) als auteurs-componisten. Voor degenen die een geplande activiteit van een muzikaal project met recent repertoire een herkansing willen geven: zowel voor zij die de aanvankelijke release of promotie moesten uitstellen als voor zij die de omkaderende aspecten ervan (bv. showcase, try-out) moesten annuleren.

Je moet kunnen aantonen dat er voor 13 maart 2020 concrete activiteiten van een muzikaal project in de steigers stonden die je noodgedwongen moest annuleren. 

Er moet een concreet en professioneel alternatief relanceplan uitgewerkt zijn dat bijkomende financiering vereist. Dit plan heeft betrekking op muzikale activiteiten (bv. opname, productie, release, promotie, …) die plaatsvinden voor april 2021.
 

Hoe aanvragen?

Tot en met 12 november 2020 kon je een aanvraag indienen.
 

Coronalijn

Cultuurwerkers, culturele organisaties en ondernemingen kunnen bij Cultuurloket terecht voor juridisch en zakelijk advies op maat

Aangezien de nood in de cultuursector hoog is openen we een specifieke coronalijn. Met corona-gerelateerde juridische of zakelijke vragen kan je terecht op het nummer 02 534 18 24. Dit nummer is van maandag tot vrijdag bereikbaar van 10u tot 18u. 

Voor andere juridische en zakelijke vragen verwijzen we naar het contactformulier .