Ook in het tijdskrediet worden maatregelen genomen in het kader van de coronacrisis. 

Vanaf 1 juli 2020 kunnen werknemers van bedrijven in herstructurering of in moeilijkheden 1/5e of halftijds corona-tijdskrediet nemen, voor een periode van 1 tot 6 maanden.

Het corona-tijdskrediet komt bovenop de maximumduur van het gewone tijdskrediet. De uitkering is dezelfde als bij gewoon tijdskrediet.

Met de corona-landingsbaan kunnen werknemers die minstens 55 jaar oud zijn met minstens 25 jaar beroepsverleden als loontrekkende, onderbrekingsuitkeringen krijgen als hun prestatievermindering ingaat tijdens een periode van erkenning van hun onderneming als onderneming in herstructurering of in moeilijkheden.

Het koninklijk besluit nr. 46 van 26 juni 2020 regelt beide stelsels. Voor meer info over de voorwaarden en de aanvraagprocedure kan je terecht op de website van de RVA.

Stel ons je vraag

Cultuurwerkers, culturele organisaties en ondernemingen kunnen bij Cultuurloket terecht voor juridisch en zakelijk advies op maat. Ook over de coronamaatregelen.

Heb je een vraag? Je kan een afspraak inplannen met een van onze consulenten via www.cultuurloket.be/contact. Selecteer daarbij 'coronamaatregelen' als thema.