Social media is niet meer weg te denken als communicatiekanaal naar je publiek. Hoe toon je jezelf op social media? Hoe maak je die diepgaande connectie met je volgers? Een goeie online strategie kan ook leiden tot inkomsten. Welke platformen zijn daarvoor het meest geschikt?

Tijs Vastesaeger gaat in gesprek met Fien Deman en Prudence Geerts. Vanuit hun praktijkervaring delen we tips en tricks rond de opbouw van een online community en hoe dat kan leiden tot een verdienmodel.

  • Fien Deman is digital manager bij Musickness en begeleidt daar het online en visueel verhaal van artiesten als Balthazar, Eefje de Visser, Absynthe Minded en meer. Daarnaast is er TapTapClub, haar eigen bureau dat digitale communicatie, promotie, foto- en videoproductie voorziet voor klanten als MUHKA, NTGent, Be-PART en meer.
  • Prudence Geerts (Planet Prudence) is een illustrator/comic artist die, terwijl het in onze huidige maatschappij een nieuw “normaal” is geworden om ons op alle vlakken te filteren, in haar werk de realiteit van het leven en ons lichaam terug naar boven brengt en er alles aan doet om deze realiteit terug te normaliseren. Zij heeft met haar comics op Instagram een community opgebouwd van 778 000 volgers. Daarnaast heeft ze een webshop en heeft ze betalende leden op Patreon.

Reeks 'de digitale toekomst’

Dit webinar maakt deel uit van de reeks 'de digitale toekomst’.

De coronacrisis dwingt de wereld online te gaan. Maar brengt dit de start van een nieuwe manier van werken en ondernemen met zich mee, of gaf Covid-19 een duwtje in de rug van een ontwikkeling die al bezig was? En wat betekent deze impuls van digitaal werken en ondernemen voor de culturele en creatieve sector, waar de (directe) relatie met publiek en beleving zo inherent is en centraal staat in het cultureel ondernemerschap? 

Moet ook de cultuursector zich voorbereiden op een digitale toekomst? En welke uitdagingen en kansen bieden digitale mogelijkheden voor publiekswerking, online verkoop, live streaming en digitaal creëren en presenteren? 

Wat komt er allemaal bij kijken op zakelijk, financieel en juridisch vlak als je digitaal wilt organiseren, creëren en presenteren? 

In de reeks ‘de digitale toekomst’ gaan we dieper in op de kansen van digitaal ondernemen in de cultuursector en ontdek je de verborgen geheimen van digitaal ondernemen in een culturele, creatieve context.