Je hebt een creatief idee en wilt dat realiseren. Hoe financier je dat? En welke stappen onderneem je ter bescherming van je idee of creatie?

Tijdens onze inspiratieweek ‘Hoe financier en bescherm je jouw idee?’ stonden we stil bij deze vragen en uitdagingen.

Aan de hand van twee duidelijke infographics en getuigenissen trachten we je op weg te helpen.

Checklist: een financieel plan voor je idee

Als je een project of product wil realiseren, dan helpt het om in kaart te brengen hoeveel geld je nodig hebt om dat te realiseren en er zelf nog iets aan over het houden. Hoe begin je aan zo'n financieel plan? 

Checklist financieel plan

Download hier onze handige checklist:

Laatst gewijzigd: 13/12/2021 - 13:33

Checklist: een financieel plan voor je idee

Financiering en werkingsmiddelen

Ondernemen en managen

Tools

Roadmap: je werk beschermen

Je hebt een artistiek idee en werkt dat uit. Wat kan je doen om je werk zo goed mogelijk te beschermen? Met deze roadmap helpen we je op weg.

Roadmap je werk beschermen

Download de roadmap:

Laatst gewijzigd: 13/12/2021 - 13:32

Roadmap: je werk beschermen

Beschermd werk gebruiken

Creatie beschermen

Ondernemen en managen

Tools

Bekijk het gesprek Christophe Aussems van stadstheater het nieuwstedelijk en kunstenaar Ief Spincemaille. We staan stil bij enkele creatieve producten die zij vanuit een artistieke ingeving hebben gerealiseerd.

Het nieuwstedelijk

Het nieuwstedelijk is het stadstheater van Leuven, Hasselt en Genk. Het is een artist-run theaterhuis dat mee vorm geeft aan de stad en de samenleving van morgen. We gaan het hebben over de ‘regenprinter’ die ze, in samenwerking met de KU Leuven, ontwikkelden (https://www.nieuwstedelijk.be/project/gesprek-met-de-regen) en over hoe hun voorstelling Hybris een natraject voor ziekenhuizen en zorgprofessionals kreeg.

Ief Spincemaille

Ief Spincemaille is een beeldend kunstenaar wiens werk zich bevindt op het kruispunt tussen visuele en mediakunst, design, fotografie en performance. Samen met Ief zullen we stilstaan bij zijn project Rope. Rope vertrok vanuit een artistieke ingeving maar bij de concrete uitwerking realiseerde Ief een totaalconcept.