Als je als werknemer je eigen wagen gebruikt bij verplaatsingen in opdracht van je werkgever, krijg je een kostenvergoeding.

Fout in nieuwsbrief van 5 augustus

Er is een foutje opgetreden in onze nieuwsbrief van vrijdag 5 augustus. Je vindt het artikel over financiële steun voor restauratieprojecten van het Fonds Baillet Latour hier.

Je werkgever kan kiezen om de werkelijke kosten te vergoeden of gebruik te maken van een forfait (vast bedrag). Vanaf 1 juli 2022 tot 30 juni 2023 bedraagt de kilometervergoeding voor vervoer met de wagen 0,4170 euro per kilometer.

Dit bedrag wordt elk jaar geïndexeerd. Voor de periode van 1 juli 2021 tot 30 juni 2022 bedroeg de vergoeding 0,3707 euro per kilometer.

Verplaatsingskosten worden niet als loon beschouwd voor zover het bedrag niet hoger is dan wat de fiscus aanvaardt als maximale kostenvergoeding voor federale ambtenaren.

De maximale kostenvergoeding geldt enkel wanneer het aantal jaarlijks afgelegde kilometers niet abnormaal hoog is (max. 24.000 km per jaar).

Info

Vrijwilligers kunnen een forfaitaire vrijwilligersvergoeding combineren met een kostenvergoeding voor hun afgelegde kilometers met de wagen tot maximaal 2.000 kilometer per jaar.