Werk jij met je organisatie of vereniging op lokaal niveau aan een positieve impact voor de natuur of voor de samenleving?

Growfunding en de Triodos Foundation geven een duwtje in de rug aan drie projecten die de wereld menselijker, groener en innovatiever maken. Een dossier indienen kan tot vrijdag 07/10/2022.

Welke projecten komen in aanmerking?

  • Het project wordt uitgevoerd in België.
  • Het project is net van start gegaan, of zal binnen zes maanden van start gaan.
  • Het nodige budget is al bepaald (ook al is het budget nog niet helemaal rond).
  • Jullie kunnen tijd investeren in de voorbereiding (oktober-november 2022) en de activatie (december 2022-februari 2023) van jullie crowdfunding-campagne; je bent beschikbaar op woensdagnamiddag 19/10/2022 voor een praktijkworkshop.
  • Jullie streven resoluut een maatschappelijk doel na, d.w.z. jullie project valt binnen minimaal één van de volgende thema's: Natuur en milieu, Kunst en cultuur, Jeugdhulp, onderwijs, welzijn en gezondheidszorg of Maatschappelijk engagement.

Indien jullie project geselecteerd wordt:

  • worden jullie professioneel begeleid door Growfunding om een crowdfunding-campagne op te starten en succesvol te laten verlopen (workshops over civic crowdfunding, het bepalen van jullie doelbedrag, het opmaken van een communicatieplanning …);
  • wordt jullie project mee gefinancierd door de Triodos Foundation voor een bedrag dat overeenkomt met 30% van het doelbedrag, met een minimum van EUR 1.000 en een maximum van EUR 5.000, op voorwaarde dat jullie crowdfunding-campagne het vooropgestelde doelbedrag bereikt. De cofinanciering is een extra stimulans om het succes van jullie project te verzekeren. De Triodos Foundation zal jullie project ook promoten binnen haar uitgebreide netwerk door op te treden als schakel tussen de initiatiefnemers van duurzame projecten en de donateurs.
  • De campagne stelt jullie niet alleen in staat om fondsen te werven en om een cofinanciering te ontvangen, maar ook om jullie project te structureren, mensen te mobiliseren, zichtbaarheid te geven, interessante synergieën te creëren en jullie ideeën uit te dagen.

Info

Zit je nog met een vraag of ben je benieuwd naar het verloop van de campagne? Neem dan een kijkje op de website van de Triodos Foundation.