Organisaties die zich bezighouden met restauratieprojecten voor Belgisch roerend cultureel erfgoed kunnen zich kandidaat stellen om steun te ontvangen van het Fonds Baillet Latour.

Al bijna 50 jaar ondersteunt het Fonds Baillet Latour initiatieven die opvallen door hun invloed, hun aanmoediging van menselijke uitmuntendheid of hun vernieuwende aanpak om de uitdagingen van de maatschappij van morgen aan te gaan. Op het gebied van cultuur richt de actie van het Fonds zich op de restauratie en de valorisatie van Belgisch roerend erfgoed van grote historische, culturele of artistieke waarde, d.w.z. werken die van bijzonder belang zijn voor ons land vanuit artistiek of historisch oogpunt.

Het gaat in de eerste plaats om voorwerpen van roerend erfgoed, met uitzondering dus van gebouwd of onroerend erfgoed naar bestemming, met een gevestigde reputatie. Het Fonds beschouwt roerend erfgoed in de ruime zin van het woord (schilderkunst, beeldhouwkunst, wandtapijt, werken op papier, handschriften, ...).

Bekijk de selectiecriteria.

Praktisch

Het aanvraagformulier moet online worden ingevuld via www.kbs-frb.be. De oproep wordt afgesloten op 8 september 2022. Het Fonds beschikt in 2022 over een budget van €200.000. Dit bedrag zal worden besteed aan verschillende projecten.

Meer weten?
 

Fondsenwijzer

In je zoektocht naar aanvullende financiering is het nuttig om te kijken naar filantropische stichtingen. Wij maakten een niet-exhaustieve lijst van fondsen die relevant zijn voor de cultuursector. Beschouw deze lijst als een inspiratiebron, maar ga zeker ook verder zoeken. Je vindt onze fondsenwijzer hier.