Een subsidie voor ondernemingen die inzetten op innovatie-, transformatie- of internationaliseringstrajecten (Vlaanderen).

Wat is het?

Bestaande ondernemingen die willen groeien en hun competitiviteit versterken hebben niet enkel nood aan een strategisch plan maar ook aan strategische kennis. Dat betekent het aantrekken van een strategisch profiel of zich laten bijstaan door experten en dienstverleners. De kosten die daarvoor gemaakt worden kunnen deels opgevangen worden met de groeisubsidie.

Zo kan je maximaal 50% van de kosten recuperen met een maximum van 50 000 euro. Het projectbedrag bedraagt minstens 20 000 euro (excl btw). Ook het verkennen van nieuwe markten ten gevolge van de coronacrisis kan in aanmerking komen.

Voor wie?

Eénmanszaken en vennootschappen die minder dan 25% subsidie ontvangen en die actief zijn in één van de aanvaarde activiteiten kunnen een aanvraag indienen. Vzw’s zijn jammer genoeg uitgesloten.

Interessant?

Ook binnen cultuur zijn mogelijkheden om van deze subsidie gebruik te maken. Zelfstandigen of ondernemingen die beperkt subsidie ontvangen en op zoek gaan naar een nieuwe markt naar aanleiding van corona en daarvoor nood hebben aan expertise kunnen in aanmerking komen. 

Aanvragen?

Alvorens een aanvraag te doen bekijk je best even in detail welke de voorwaarden zijn om een aanvraag in te dienen. Meer informatie en aanvraagprocedure vind je terug bij Vlaio.

Coronalijn

Cultuurwerkers, culturele organisaties en ondernemingen kunnen bij Cultuurloket terecht voor juridisch en zakelijk advies op maat

Aangezien de nood in de cultuursector hoog is openen we een specifieke coronalijn. Met corona-gerelateerde juridische of zakelijke vragen kan je terecht op het nummer 02 534 18 24. Dit nummer is van maandag tot vrijdag bereikbaar van 9u tot 13u. 

Voor andere juridische en zakelijke vragen verwijzen we naar het contactformulier .