Gedeeltelijke terugbetaling van opleidingen (Vlaanderen).

Wat is het?

De KMO-portefeuille is een maatregel waardoor ondernemers financiële steun krijgen bij aankoop van opleiding en adviesdiensten. De onderneming krijgt een portefeuille van 7 500 euro. Wanneer je intekent op een opleiding of adviesverlening krijg je telkens 20% of 30% ondersteuning naargelang de grootte van je onderneming. De korting geldt voor opleidingen die jij en je werknemers volgen.

Voor wie?

Deze regeling is beschikbaar voor zelfstandigen en vennootschappen met uitsluiting van enkele structuren zoals de vzw. De onderneming mag niet meer dan 25% subsidiesteun ontvangen. Er bestaat een lijst van NACE codes waarop je alle activiteiten terugvindt die in aanmerking komen.

Je moet de opleiding volgen bij een geregistreerde aanbieder waarbij je een aanwezigheidslijst moet ondertekenen. Kijk zeker alle voorwaarden na.

Aanvragen?

Je kan de KMO-portefeuille aanvragen via het e-loketondernemers.

Coronalijn

Cultuurwerkers, culturele organisaties en ondernemingen kunnen bij Cultuurloket terecht voor juridisch en zakelijk advies op maat

Aangezien de nood in de cultuursector hoog is openen we een specifieke coronalijn. Met corona-gerelateerde juridische of zakelijke vragen kan je terecht op het nummer 02 534 18 24. Dit nummer is van maandag tot vrijdag bereikbaar van 9u tot 13u. 

Voor andere juridische en zakelijke vragen verwijzen we naar het contactformulier .