Hulp bij het opstellen van een aflossingsplan bij schulden.

Wat is het?

Om te vermijden dat mensen in een schuldenproblematiek verzeilen, hebben werkgevers en vakbonden van de podiumkunsten- en muzieksector besloten om met MyTrustO samen te werken. Medewerkers uit de cultuursector kunnen vanaf nu beroep doen op de diensten van MyTrustO. Die diensten houden in dat zij samen met jou een afbetalingsplan uitwerken om je openstaande schulden af te lossen.

MyTrustO is een neutrale dienstverlener die mensen ondersteunt om zelf hun schulden af te lossen, zonder bijkomende hoge kosten van incassokantoren, advocaten en gerechtsdeurwaarders. In sommige gezinnen groeien onbetaalde facturen aan tot een schuldenberg die op het eerste zicht uitzichtloos kan lijken. Ook invorderingskosten en gerechtskosten dragen daar aan bij. MyTrustO ondersteunt mensen om zelf hun schulden af te lossen, zonder dat daarbij een dagvaarding of vonnis nodig is. Een neutrale MyTrustO-gerechtsdeurwaarder en zijn team stellen een realistisch afbetalingsplan op en maken de afspraken met de schuldeisers.
 

Voor wie?

Alle medewerkers uit de cultuursector kunnen een tegemoetkoming krijgen van het Sociaal Fonds voor de Podiumkunsten die de opstartkosten op zich zal nemen. 

Hoe aanvragen?

Coronalijn

Cultuurwerkers, culturele organisaties en ondernemingen kunnen bij Cultuurloket terecht voor juridisch en zakelijk advies op maat

Aangezien de nood in de cultuursector hoog is openen we een specifieke coronalijn. Met corona-gerelateerde juridische of zakelijke vragen kan je terecht op het nummer 02 534 18 24. Dit nummer is van maandag tot vrijdag bereikbaar van 9u tot 13u. 

Voor andere juridische en zakelijke vragen verwijzen we naar het contactformulier .