De Vlaamse overheid maakt een budget van ongeveer 30 miljoen euro vrij voor de culturele activiteitenpremie.  

Je komt ervoor in aanmerking als je in Vlaanderen of in Brussel gevestigd bent, professioneel actief bent in de Vlaamse cultuursector, en tussen 1 september 2020 en 31 mei 2021 een culturele activiteit organiseert, of infrastructuur voor een culturele activiteit ter beschikking stelt. Het kan gaan om activiteiten gericht op presentatie, (talent)ontwikkeling, vormingsactiviteiten of (participatie)projecten. Voorbeelden zijn een optreden, workshop, expositie, lezing of een socio-culturele activiteit.  

De premie is bedoeld om de kosten van de activiteit geheel of gedeeltelijk te dekken. Ze bedraagt maximum 20.000 euro

Je vindt meer gedetailleerde informatie op de website van het Departement CJM. Als je graag op de hoogte gehouden wil worden van de lancering van de applicatie, kan je daar je e-mailadres invullen. 

Coronalijn ☎️

Cultuurwerkers, culturele organisaties en ondernemingen kunnen bij Cultuurloket terecht voor juridisch en zakelijk advies op maat

Aangezien de nood in de cultuursector hoog is openen we een specifieke coronalijn. Met corona-gerelateerde juridische of zakelijke vragen kan je terecht op het nummer 02 534 18 24. Dit nummer is van maandag tot vrijdag bereikbaar van 10u tot 18u. 

Voor andere juridische en zakelijke vragen verwijzen we naar het contactformulier .