Cultuurwerkers konden bij de Vlaamse overheid of bij het Brussels gewest een coronapremie aanvragen.

Hier vind je info over de Vlaamse premie en hier over de Brusselse premie.

De Vlaamse premie kon je aanvragen tot 31 augustus en de Brusselse premie tot 16 augustus. Op de site van de VGC vind je een vergelijking tussen beide premies.

Een van de voorwaarden om de premie te krijgen, is dat je gewerkt hebt in de culturele sector. Het paritair comité van de werkgever kan daarbij van belang zijn.

Als je via een SBK of uitzendkantoor gewerkt hebt, wordt echter niet gekeken naar het paritair comité van de werkgever (zijnde het SBK), maar naar dat van de opdrachtgever. Dat zou in de arbeidsovereenkomst vermeld moeten zijn. Voeg daarom een kopie van de arbeidsovereenkomst toe aan de aanvraag.
Heeft de opdrachtgever geen paritair comité (omdat hij geen personeel in dienst heeft), dan zal het ervan afhangen of hij actief is binnen een van de NACE-codes in de culturele sector

Wat als je met een 1bis-contract gewerkt hebt?
Om met een 1bis-contract te werken, heb je een kunstenaarsvisum nodig. Voeg in dat geval een kopie van je kunstenaarsvisum toe aan je aanvraag.

 

Coronalijn ☎️

Cultuurwerkers, culturele organisaties en ondernemingen kunnen bij Cultuurloket terecht voor juridisch en zakelijk advies op maat

Aangezien de nood in de cultuursector hoog is openen we een specifieke coronalijn. Met corona-gerelateerde juridische of zakelijke vragen kan je terecht op het nummer 02 534 18 24. Dit nummer is van maandag tot vrijdag bereikbaar van 10u tot 18u. 

Voor andere juridische en zakelijke vragen verwijzen we naar het contactformulier.