Je kunt de hinderpremie niet meer aanvragen. Dat kon slechts tot 30 juni 2020 in Vlaanderen en tot 1 juni in Brussel.

De hinderpremie was ingevoerd bij Besluit van de Vlaamse regering van 20 maart 2020, gewijzigd bij Besluit van 12 juni 2020.

Je vindt meer informatie op de website van VLAIO.

Brussel

Ook in Brussel kon je een hinderpremie krijgen, maar die kan je niet meer aanvragen. Dat kon slechts tot 1 juni.

Wallonië

In Wallonië kunnen ondernemingen die eerder een premie van 5.000 euro gekregen hebben, en die nog steeds lijden onder de coronacrisis, een nieuwe premie van 3.500 euro aanvragen.

 

De Wet van 29/05/20 “houdende diverse dringende fiscale bepalingen ten gevolge van de COVID-19-pandemie” stelt vergoedingen die door de gewesten, gemeenschappen, provincies of gemeenten toegekend zijn in de periode van 15 maart tot 31 december 2020, om de economische gevolgen van het coronavirus te compenseren, vrij van belastingen.

Coronalijn ☎️

Cultuurwerkers, culturele organisaties en ondernemingen kunnen bij Cultuurloket terecht voor juridisch en zakelijk advies op maat

Aangezien de nood in de cultuursector hoog is openen we een specifieke coronalijn. Met corona-gerelateerde juridische of zakelijke vragen kan je terecht op het nummer 02 534 18 24. Dit nummer is van maandag tot vrijdag bereikbaar van 10u tot 18u. 

Voor andere juridische en zakelijke vragen verwijzen we naar het contactformulier .