Een Business Angel is een privé-investeerder die op zoek gaat naar bedrijven met een groeipotentieel meestal in een sector waarmee hij vertrouwd is of een sterke interesse voor voelt.

Beluister ook onze podcastaflevering:

 

Hij koopt aandelen aan en participeert op die manier in de onderneming. Hij voorziet van bij de start een exit proces waarbij hij zijn aandelen terug zal verkopen en liefst met winst. De business angel is daarbij bereid een groot risico te nemen. 

Wat met zeggenschap? 

Naargelang het percentage aandelen dat hij aankoopt zal hij een beslissende rol opnemen in het bedrijf. Daarvan moet je je vooraf goed bewust zijn, of over onderhandelen. De focus kan daarbij voornamelijk op winstcreatie gelegd worden. Daar tegenover staat dat de Business Angel zijn netwerk, kennis en ervaring meebrengt naar je onderneming.  

Dit type investeerder is vooral op zoek naar grotere ondernemingen

Business Angels Netwerk Vlaanderen

BAN Vlaanderen is een organisatie die startende en groeiende ondernemingen, die op zoek zijn naar kapitaal en knowhow, op een unieke wijze in contact brengt met privé-investeerders, de zogenaamde business angels. 

BAN Vlaanderen ontwikkelde daarnaast aansluitende diensten voor zowel ondernemingen als voor business angels zelf. BAN Vlaanderen is een vzw die tot doel heeft "de economische groei in België te stimuleren" via ontwikkeling, begeleiding en promotie van ondernemerschap in België. 

 

In dit webinar verkennen we de verschillende financieringsvormen die in een organisatie of onderneming kunnen toegepast worden: