De ‘Vlaamse Kunstkoopregeling’ in een nieuw jasje. 

Om de toegepaste en beeldende kunsten te ondersteunen maakt de Vlaamse overheid een renteloze lening mogelijk voor de aankoop van hedendaagse kunst van Vlaamse en Brusselse kunstenaars. Deze regeling stond eerder bekend onder de titel ‘de Vlaamse Kunstkoopregeling’, maar zal voortaan ‘Kunst Aan Zet’ heten. 

De lening ligt tussen 500 euro en 7000 euro en kan gespreid over een periode van maximaal 2 jaar terugbetaald worden. Hierdoor zal de aankoop van een kunstwerk meer toegankelijk worden en hoef je niet over een groot budget te beschikken. Hefboom cvba zal zich ontfermen over de kredietverlening. 

Binnen dit budget kan het publiek een interessante editie van een grote naam aankopen, maar ook een uniek werk van een startende kunstenaar. Het werk wordt aangeboden binnen een netwerk van kunstgaleries. In september 2019 gaat er een beperkt aantal galeries van start tijdens een pilootfase, in 2020 wordt het aantal verkooppunten uitgebreid. Een overzicht van de werken kan je terugvinden op de website. 

De kunstenaar die een werk via deze weg wil aanbieden, moet zich aansluiten bij één van de galeries. Een overzicht daarvan met contactgegevens vind je eveneens terug op de website.  

 

In dit webinar verkennen we de verschillende financieringsvormen die in een organisatie of onderneming kunnen toegepast worden: