Belastingsuitstel (Vlaanderen).

Wat is het?

Rechtspersonen die onroerende voorheffing verschuldigd zijn ontvangen krijgen tijd tot 30/04/2021 om de onroerende voorheffing voor 2020 te betalen. Eenmanszaken kunnen een aanvraag doen om de onroerende voorheffing voor 2020 af te betalen, met 30/04/2021 als uiterste datum. 

Hier vind je de coronamaatregelen van de Vlaamse belastingdienst.
 

Voor wie?

Deze maatregel is geldig voor rechtspersonen die in Vlaanderen gevestigd zijn. Zelfstandigen komen niet in aanmerking maar kunnen eventueel een afbetalingsplan aanvragen.

Aanvragen?

Deze maatregel is automatisch van toepassing, hiervoor kan je geen aanvraag doen.

Leegstand

Als een gebouw leegstaat (uitgezonderd meubels en ander materiaal dat rechtstreeks verband houdt met de uitbating)  én geen inkomsten opbrengt, is het “improductief”. In dat geval kun je een vermindering van de onroerende voorheffing vragen. Voorwaarde is onder meer dat de toestand minstens 90 dagen geduurd heeft (niet noodzakelijk aaneensluitend) in de loop van een bepaald kalenderjaar. 

Coronalijn

Cultuurwerkers, culturele organisaties en ondernemingen kunnen bij Cultuurloket terecht voor juridisch en zakelijk advies op maat

Aangezien de nood in de cultuursector hoog is openen we een specifieke coronalijn. Met corona-gerelateerde juridische of zakelijke vragen kan je terecht op het nummer 02 534 18 24. Dit nummer is van maandag tot vrijdag bereikbaar van 9u tot 13u. 

Voor andere juridische en zakelijke vragen verwijzen we naar het contactformulier .