Een lening op maat van de cultuursector.

Wat is het?

Een Cultuurkrediet is een achtergestelde lening tussen € 5 000 en € 100 000 die wordt terugbetaald op maximaal 5 jaar. 

De lening is bestemd voor professionele cultuurwerkers en ondernemers die bij hun bank niet of slechts gedeeltelijk terecht kunnen. Het kan gaan om investeringen zoals een nieuw instrument, werkkapitaal zoals bij de ontwikkeling van een productie, overbrugging als je bijvoorbeeld moet wachten op belangrijke inkomsten zoals subsidie of uitkoopsommen.

Voor wie?

Het Cultuurkrediet is beschikbaar voor individuen, zelfstandigen in hoofd- of bijberoep, vzw’ s en vennootschappen die professioneel actief zijn binnen de brede cultuursector. Je kan niet of slechts gedeeltelijk terecht bij je bankier of PMV. 

Interessant?

Het betreft een achtergestelde lening ter ondersteuning van de cultuursector. Voor deze lening hoef je geen waarborgen of zekerheden voor te leggen. Een goed ondernemingsplan en realistische kasplanning zijn hier belangrijk. 
 

Aanvragen?

Je vraagt de lening aan bij Hefboom. Cultuurloket staat je graag bij om de aanvraag goed voor te bereiden. 

Coronalijn

Cultuurwerkers, culturele organisaties en ondernemingen kunnen bij Cultuurloket terecht voor juridisch en zakelijk advies op maat

Aangezien de nood in de cultuursector hoog is openen we een specifieke coronalijn. Met corona-gerelateerde juridische of zakelijke vragen kan je terecht op het nummer 02 534 18 24. Dit nummer is van maandag tot vrijdag bereikbaar van 10u tot 18u. 

Voor andere juridische en zakelijke vragen verwijzen we naar het contactformulier .