Een renteloze lening voor socio-culturele organisaties.

Wat is het?

Socrowd is een coöperatieve vennootschap die renteloze leningen verschaft voor projecten of organisaties die een positieve impact op de samenleving nastreven. Binnen cultuur richten zij zich naar socio-culturele organisaties.

Het Socrowd coronafonds voorziet een budget van 1 miljoen euro voor renteloze leningen van maximaal 150 000 euro. Deze lening wordt terugbetaald op 5 of 10 jaar.  Met de hulp van Socrowd en via het Socrowd platform ga je eerst een derde van je benodigde lening inzamelen bij je achterban, Socrowd legt twee derde bij. Het fonds is niet bestemd voor risicovolle investeringen waardoor starters meestal niet in aanmerking komen.

Voor wie?

Bestaande vzw’s, coöperatieve vennootschappen, duurzame (profit)organisaties komen in aanmerking. De lening is bestemd voor gezonde organisaties met een terugverdienmodel. De leningen die Socrowd aanbiedt moeten voldoende gewaarborgd kunnen worden. 


Interessant?

Voor socio-culturele organisaties biedt dit een mooie opportuniteit om tijdens deze coronacrisis goedkope financiering te vinden voor werkingsmiddelen of investeringsnoden. Bovendien versterkt deze financieringswijze de band met je achterban.
 

Aanvragen?

Een lening kan je aanvragen via het Socrowd platform.

Coronalijn

Cultuurwerkers, culturele organisaties en ondernemingen kunnen bij Cultuurloket terecht voor juridisch en zakelijk advies op maat

Aangezien de nood in de cultuursector hoog is openen we een specifieke coronalijn. Met corona-gerelateerde juridische of zakelijke vragen kan je terecht op het nummer 02 534 18 24. Dit nummer is van maandag tot vrijdag bereikbaar van 9u tot 13u. 

Voor andere juridische en zakelijke vragen verwijzen we naar het contactformulier .