Een lening bestemd voor de organisatie van evenementen.

Wat is het?

Organisatoren kunnen een voorschot krijgen voor de organisatie van nieuwe evenementen die plaatsvinden tussen 1 januari en 1 oktober 2021. Het voorschot bedraagt minimum € 25.000 en maximum € 800.000 en is beperkt tot maximaal 60% van de totale kost van het event, exclusief voeding en drank. De steun wordt beperkt tot de niet-recupereerbare kosten en onvermijdbare facturen.

Als het evenement wordt geannuleerd wegens overheidsmaatregelen ten gevolge van COVID-19, moet het voorschot niet terugbetaald worden.

Voor wie?

Zelfstandigen, vzw’s en ondernemingen die evenementen organiseren in het Vlaamse Gewest. 

Interessant?

Met deze maatregel voorziet VLAIO aan organisatoren de nodige prefinanciering bij het voorbereiden van een event. Daarnaast wordt het risico (gedeeltelijk) opgevangen als het event door Covid-19 maatregelen niet kan doorgaan.
 

Aanvragen?

Je kon tot 9 november 2020 een aanvraag indienen voor evenementen die plaatsvinden tussen 1 januari en 1 oktober 2021. 

Coronalijn

Cultuurwerkers, culturele organisaties en ondernemingen kunnen bij Cultuurloket terecht voor juridisch en zakelijk advies op maat

Aangezien de nood in de cultuursector hoog is openen we een specifieke coronalijn. Met corona-gerelateerde juridische of zakelijke vragen kan je terecht op het nummer 02 534 18 24. Dit nummer is van maandag tot vrijdag bereikbaar van 10u tot 18u. 

Voor andere juridische en zakelijke vragen verwijzen we naar het contactformulier .