Een initiatief van de sector van de livemuziek.

Het solidariteitsfonds voor en door de livemuzieksector, LIVE2020, heeft aangekondigd dat het vanaf 17 september 2021 200.000 euro vrijmaakt om financiële steun te verlenen voor maximaal 80 dossiers. 

Per goedgekeurd dossier wordt maximaal 2.500 euro steun toegekend. De steun wordt toegekend aan:

  • Relance-initiatieven voor het lokale circuit en professionele organisaties met het oog op een faire verloning en promotionele ondersteuning van een live activiteit van beloftevolle artiesten in de livemuzieksector;
  • Beloftevolle artiesten die na de corona-onderbreking zichzelf opnieuw in de picture willen stellen en hun carrière willen heropstarten.

Het project waarvoor steun wordt aangevraagd moet plaatsvinden voor 30 juni 2022. De beoordeling van de dossiers gebeurt door een onafhankelijke jury. Dossiers kunnen ingediend worden tot en met 14 oktober 2021.

Meer informatie over de steunmaatregel vind je hier.

Coronalijn

Cultuurwerkers, culturele organisaties en ondernemingen kunnen bij Cultuurloket terecht voor juridisch en zakelijk advies op maat

Aangezien de nood in de cultuursector hoog is openen we een specifieke coronalijn. Met corona-gerelateerde juridische of zakelijke vragen kan je terecht op het nummer 02 534 18 24. Dit nummer is van maandag tot vrijdag bereikbaar van 9u tot 13u. 

Voor andere juridische en zakelijke vragen verwijzen we naar het contactformulier .