Een noodfonds opgericht voor uitvoerende kunstenaars.

Wat is het?

  • PlayRight heeft een noodfonds opgericht voor uitvoerende kunstenaars (acteurs, muzikanten, …). Ze kunnen steun krijgen voor de maanden waarin opdrachten (opnames, optredens, …)  geannuleerd werden. Voorwaarden om in aanmerking te komen zijn onder meer dat je lid geworden bent vóór 14 maart 2020, dat je meegewerkt hebt aan  minstens drie film- of muziekopnames, en dat je in de maand waarvoor je steun vraagt geen vervangingsinkomen (volledige werkloosheidsuitkering, pensioen, overbruggingsrecht als zelfstandige, …) krijgt. Je hebt nog tot 14 maart 2021 de tijd om een aanvraag in te dienen voor geannuleerde prestaties in februari 2021.
  • PlayRight geeft financiële steun aan organisaties en projecten die de positie van de uitvoerende kunstenaar vooropstellen. Je kunt een aanvraag doen voor 31 maart (en voor 30 september).

Coronalijn

Cultuurwerkers, culturele organisaties en ondernemingen kunnen bij Cultuurloket terecht voor juridisch en zakelijk advies op maat

Aangezien de nood in de cultuursector hoog is openen we een specifieke coronalijn. Met corona-gerelateerde juridische of zakelijke vragen kan je terecht op het nummer 02 534 18 24. Dit nummer is van maandag tot vrijdag bereikbaar van 9u tot 13u. 

Voor andere juridische en zakelijke vragen verwijzen we naar het contactformulier .