Financiële steun via een solidariteitsactie.

Wat is het?

SOS Relief is een solidariteitsactie waarbij mensen die in financiële nood verkeren via een online platform een aanvraag kunnen doen voor financiële steun. Aan de andere kan is er iemand die financieel wil bijdragen of ondersteunen. Wanneer vraag en aanbod overeenkomen zal de gever de rekeningnummer van de aanvrager krijgen en kan die zo een gift doen. Deze gift is volledig vrijwillig en zonder verdere uitwisseling van informatie.

De bedragen die je kan vragen of geven zijn €50, €100, €200 en €400 euro. Je kan maximaal één keer financiële steun ontvangen.
 

Voor wie?

Iedereen kan een aanvraag of een gift doen.

Interessant?

Het is een mooie geste om via deze weg financiële steun te faciliteren. Het blijft vrijblijvend en het is niet zeker dat je de gevraagde steun zal ontvangen.

Hoe aanvragen?

Via het platform van State of the Arts kan je een aanvraag doen of gift overmaken.
 

Coronalijn

Cultuurwerkers, culturele organisaties en ondernemingen kunnen bij Cultuurloket terecht voor juridisch en zakelijk advies op maat

Aangezien de nood in de cultuursector hoog is openen we een specifieke coronalijn. Met corona-gerelateerde juridische of zakelijke vragen kan je terecht op het nummer 02 534 18 24. Dit nummer is van maandag tot vrijdag bereikbaar van 9u tot 13u. 

Voor andere juridische en zakelijke vragen verwijzen we naar het contactformulier .