Een initiatief van de sector van de livemuziek.

Wat is het?

LIVE2020 is de sector van de livemuziek die de handen in elkaar slaat met het publiek. Samen zamelen we geld in om mensen te helpen: al wie livemuziek mogelijk maakt (van backliners tot stagehands, van muzikanten tot boekingsagenten, van dj’s tot podiumbouwers, van geluidstechnici tot roadies) en die het nu financieel erg moeilijk heeft, verdient onze steun. LIVE2020 biedt geen alternatief voor de huidige en toekomstige steunmaatregelen van de overheden. Deze zijn en blijven nodig. LIVE2020 wil dat duwtje in de rug geven.

LIVE2020 maakt een nieuwe schijf van 150.000 euro vrij. Vanaf 15 december tot 21 januari kunnen muziekprofessionals die kampen met financiële moeilijkheden een aanvraag voor steun indienen. Eerder werd al een eerste schijf van 170.000 euro uitgekeerd. 

Voorwaarden

In tegenstelling tot de eerste steunronde, toen zowel individuen als organisaties op steun konden rekenen, focust LIVE2020 nu specifiek op individuele dossiers van muzikanten en muziekprofessionals die zwaar getroffen zijn door de huidige gezondheidscrisis. Maximaal 200 dossiers kunnen worden goedgekeurd. De beoordeling gebeurt door een onafhankelijke jury, bijgestaan door de Koning Boudewijnstichting, op basis van vooraf bepaalde criteria. Per goedgekeurd dossier zal een steun van maximum 750 euro toegekend worden. Een gedetailleerd overzicht van de criteria voor individuen en het aanvraagformulier zijn te consulteren via deze link.

Hoe aanvragen?

Je kan de steun aanvragen tot 21 januari 2021. Ga naar de website van LIVE 2020.

Coronalijn

Cultuurwerkers, culturele organisaties en ondernemingen kunnen bij Cultuurloket terecht voor juridisch en zakelijk advies op maat

Aangezien de nood in de cultuursector hoog is openen we een specifieke coronalijn. Met corona-gerelateerde juridische of zakelijke vragen kan je terecht op het nummer 02 534 18 24. Dit nummer is van maandag tot vrijdag bereikbaar van 10u tot 18u. 

Voor andere juridische en zakelijke vragen verwijzen we naar het contactformulier .