Ook in het tijdskrediet worden maatregelen genomen in het kader van de coronacrisis. 

Vanaf 1 juli 2020 kunnen werknemers van bedrijven in herstructurering of in moeilijkheden 1/5e of halftijds corona-tijdskrediet nemen, voor een periode van 1 tot 6 maanden.

Het corona-tijdskrediet komt bovenop de maximumduur van het gewone tijdskrediet. De uitkering is dezelfde als bij gewoon tijdskrediet.

Met de corona-landingsbaan kunnen werknemers die minstens 55 jaar oud zijn met minstens 25 jaar beroepsverleden als loontrekkende, onderbrekingsuitkeringen krijgen als hun prestatievermindering ingaat tijdens een periode van erkenning van hun onderneming als onderneming in herstructurering of in moeilijkheden.

Het koninklijk besluit nr. 46 van 26 juni 2020 regelt beide stelsels. Voor meer info over de voorwaarden en de aanvraagprocedure kan je terecht op de website van de RVA.

Coronalijn ☎️

Cultuurwerkers, culturele organisaties en ondernemingen kunnen bij Cultuurloket terecht voor juridisch en zakelijk advies op maat

Aangezien de nood in de cultuursector hoog is openen we een specifieke coronalijn. Met corona-gerelateerde juridische of zakelijke vragen kan je terecht op het nummer 02 534 18 24. Dit nummer is van maandag tot vrijdag bereikbaar van 9u tot 13u. 

Voor andere juridische en zakelijke vragen verwijzen we naar het contactformulier .