Een vervangingsinkomen voor zelfstandigen in hoofd- of bijberoep tijdens de coronacrisis.

Wat is het?

Je kunt hierop beroep doen als je je activiteit in de periode van 1 januari tot en met 30 september 2021 gedurende minstens zeven dagen moet onderbreken, omdat je in quarantaine moet of moet zorgen voor een jongere van hoogstens 17 jaar (geen leeftijdsgrens in geval van handicap), omdat hij of zij in quarantaine moet of omdat de school, kinderopvang of instelling gesloten is.

De grootte van de premie is afhankelijk van het aantal opeenvolgende kalenderdagen dat de zaak gesloten is.

Voor wie?

Je moet als aanvrager voldoen aan de voorwaarden voor het overbruggingsrecht wegens gedwongen onderbrekening.

Interessant?

Je hebt de mogelijkheid om een vervangingsinkomen te krijgen vanaf 7 dagen gedwongen onderbreking van de activiteit. Wie ervoor kiest om op vakantie te gaan in een rode zone en bij terugkomst in quarantaine moet, komt niet in aanmerking. 

Hoe aanvragen?

Je kan jouw aanvraag indienen bij je sociaal verzekeringsfonds tot uiterlijk 30/09/21 (maanden januari-maart 2021), 31/12/21 (maanden april-juni 2021) en 30/03/22 (maanden juli-september 2021).

Meer info.
 

Coronalijn

Cultuurwerkers, culturele organisaties en ondernemingen kunnen bij Cultuurloket terecht voor juridisch en zakelijk advies op maat

Aangezien de nood in de cultuursector hoog is openen we een specifieke coronalijn. Met corona-gerelateerde juridische of zakelijke vragen kan je terecht op het nummer 02 534 18 24. Dit nummer is van maandag tot vrijdag bereikbaar van 9u tot 13u. 

Voor andere juridische en zakelijke vragen verwijzen we naar het contactformulier .