De juridische, zakelijke en bedrijfseconomische kant van de cultuursector is niet altijd evident voor de mensen en organisaties die er actief in zijn. Hoe gebruik ik auteursrechten in de financieringsmix van mijn organisatie? Hoe kan een kunstenaar zich het best laten vergoeden? Mag een vennootschap met vrijwilligers werken? Zou je dat contract wel tekenen? Voor al die vragen en veel meer kan je terecht bij Cultuurloket.  

Welkom bij Cultuurloket?

Werk je solo, als freelancer, als ondernemer? Wil je een bv, vzw of cv oprichten? Of heb je alleen nog maar een idee voor een organisatie, carrière of project in je hoofd? Maakt niet uit. Zolang je in de cultuursector actief bent of wil zijn, kan je bij Cultuurloket terecht. 

De cultuursector? 

  • Kunsten 
  • Toegepaste kunsten 
  • Cultureel erfgoed 
  • Circuskunsten 
  • Sociaal-cultureel volwassenenwerk 
  • Organisaties van amateurkunsten 

Persoonlijk Advies & Inspiratie

CHECK ONZE ONLINE KENNISBANK 

In onze kennisbank vind je betrouwbare, up-to-date bedrijfseconomische en juridische informatie die relevant is voor de cultuursector. Heb je een gerichte vraag? Dan is de kans groot dat je hier een praktisch antwoord vindt.  

VRAAG HET AAN ONZE CONSULENTEN 

Via het contactformulier kan je ons alle vragen stellen waar jij of jouw organisatie mee zit. Onze consulenten nemen in de eerste plaats telefonisch contact met je op, op een moment dat je zelf kiest. Zo ben je snel geholpen .  

Is er na het telefoongesprek nog nood om een bepaalde kwestie uit te diepen of samen documenten door te nemen? Dan kunnen we een afspraak maken voor een uitgebreider gesprek via videocall.

VOLG ONZE OPLEIDINGEN

Onze experts bespreken relevante topics die de ruime cultuurwereld bezighouden en beantwoorden ook specifieke vragen. Check onze kalender.  

OPLEIDINGEN OP MAAT 

Cultuurloket geeft opleidingen voor organisaties en gastcolleges in scholen over diverse zakelijke onderwerpen. Voor meer info en prijzen kan je contact opnemen via info@cultuurloket.be. 

Eerstelijnsdienstverlening

Cultuurloket beperkt zich tot het geven van eerstelijnsdienstverlening. Voor het doorverwijzen naar de tweedelijsdienstverlening hanteren we onderstaande criteria: 

 

Eerstelijns 

Tweedelijns 

gratis / beperkte bijdrage 

betalend / marktconform 

advies 

bijstand 

oriënterend 

specialistisch 

inschatten (juridische) positie 

onderzoek en behandeling dossier 

aanwijzing volgende stap 

actie ondernemen is nodig 

punctueel (beperkt in de tijd) 

uitvoerige behandeling (langere termijn)