Ben je een beginnend zakelijk leider en zit je met concrete vragen of loop je net vast op een punt waar je de vinger niet meteen kan opleggen? Wij nemen je vragen graag met je onder de loep in een één-op-éénsessie, voorafgegaan door een gezamenlijke workshop.

Programma

14u00 – 15u30 Inleiding en workshop voor zakelijk leiders: veranderende financieringsmodellen

Of de organisatie nu een basisfinancieringsmodel heeft dat bestaat uit subsidies of niet, de mogelijkheden voor financieringsvormen voor culturele organisaties zijn diverser dan pakweg 20 jaar geleden. Cultuurorganisaties ontwikkelen bewuster dan vroeger een model voor eigen inkomsten via bv. vriendenwerking of zaalhuur, en reiken uit naar financieringsmogelijkheden als crowdfunding, fondsen en sponsoring. 

  • Hoe bepaal je als zakelijk leider koers in je financieringsmodel?
  • Welke vormen van financiering passen het best bij de missie en visie van je organisatie?
  • Welke financieringsmodellen maken je kwetsbaar en hoe zorg je voor meer financiële weerbaarheid?
  • Wat betekenen aanpassingen in je financieringsmodel voor de relatie met je werknemers, partners en publiek?

We leiden je in in het thema met een overzicht van herkenbare financiële uitdagingen die je op je pad als zakelijk leider tegenkomt. Daarna krijg je in de workshop de ruimte om via verschillende perspectieven je financieel model te (her)bekijken. We reiken je hulpmiddelen aan om aan de slag te gaan met je financieel plan op basis van je organisatiedoelstellingen.

Ook een aantal minder bekende vormen van financieringsmogelijkheden in cultuur worden uitgelicht en je krijgt de tijd om hier volop vragen over te stellen.

15u45 – 18u00 Persoonlijke adviessessies met onze consulenten

Wie na de workshop behoefte heeft om de bedenkingen en plannen eens te toetsen aan een zakelijk klankbord, of wie al een concreet idee heeft voor een nieuw financieringsplan, kan in alle rust één-op-één in gesprek met een zakelijk expert. Je krijgt feedback op je ideeën en wordt verder geholpen in concrete stappen en acties die de moeite zijn om te zetten in de doorontwikkeling van je plan.