De angst om te falen houdt heel wat mensen tegen om hun droom te realiseren. Ondernemen is inderdaad durven, je nek uitsteken. En falen hoort daar nu eenmaal bij. Dat betekent niet dat je moet stoppen. Integendeel, de grootste lessen komen net van je fouten. Zelfs de meest succesvolle ondernemers of organisaties hebben de bal wel eens misgeslagen. De weg naar succes verloopt maar zelden in een rechte lijn.

Niettemin kunnen fouten een zware impact hebben op jou en je onderneming. Een faillissement wil je uiteraard vermijden. Op deze avond gaan Cultuurloket, Dyzo en Failing Forward dieper in op de administratieve en juridische gevolgen van een faling. Hoe pak je dat aan? Waar kan je terecht? Wie kan je helpen? In de nieuwe vennootschapswetgeving kan een vzw trouwens ook falen…

Daarna getuigen Mike Naert en Thomas Odeurs tijdens een Faalfolie hoe ze met de wereld en zichzelf omgingen wanneer het in hun projecten al eens verkeerd liep en hoe ze daarmee zijn omgegaan. Leer uit de fouten van twee succesvolle ondernemers.

Als afsluiter kunnen we napraten over ups en downs tijdens een gezellige borrel.

Programma:

19u30: Onthaal

20u: Falen en mislukken: Wat is het juridisch en administratief? Waar kan je hulp krijgen?

20u30: Mike Naert
Mike is sinds 2003 oprichter en algemeen en artistiek directeur van Het Depot in Leuven. Maar in zijn professionele carrière heeft hij al heel wat waters doorzwommen. Hij was aan de slag bij Atrecordings, was manager van verschillende bands en is actief geweest in de reclamewereld.

21u: Thomas Odeurs
Thomas is vandaag coach van culturele ondernemers bij AmuseeVous. Met Nectar for Art stampt hij een nieuw type kunsthandel uit de grond.
In het verleden was hij betrokken bij verschillende startups in de creatieve economie en bij de oprichting van CityDepot, een radicale vernieuwer in de logistieke sector met focus op 'groene' stadsdistributie.

21u30: ups and downs borrel