In de week van 27 september tot 1 oktober focussen we tijdens onze inspiratieweek "Cultureel leiderschap na corona” op alle aspecten die komen kijken bij het leiden van een cultuurorganisatie post-corona. We delen onze expertise én laten leidinggevenden uit de sector aan het woord.

Zo gaat moderator Aminata Demba elke dag, van 12u30 tot 13u30, in gesprek met een leidinggevende over cultureel leiderschap na corona. Op donderdag 30 september is dat met Daan Vander Steene, zakelijk directeur bij NTGent.

Schrijf je hier gratis in om hun gesprek te volgen. Stel je vragen en laat je inspireren!

Daan gesprek

Daan Vander Steene

Daan Vander Steene is sedert september 2020 Zakelijk Directeur bij NTGent. In een tandem met Artistiek Directeur Milo Rau werkt hij aan een verdere uitbouw van het Gentse stadtheater. Het vormgeven van een leiderschap voor de toekomst vormt hierbij een van de speerpunten. Ondermeer als interimmanager bij de Stad Gent en kabinetschef van voormalig burgemeester Termont ontwikkelde hij managementexpertise in openbare en sociale diensten, stadsontwikkeling, economie en innovatie.

Aminata Demba

Aminata Demba is een Belgisch-Malinese actrice en presentatrice. Ze studeerde Cultuurmanagement aan de Universiteit Antwerpen. De voorbije jaren was ze te zien in producties van t’Arsenaal, KVS, De Maan, Laika, Het Zuidelijk Toneel, NTGent en Lazarus. Naast haar artistieke activiteiten treedt Aminata ook op als moderator, jurylid of spreker voor verschillende initiatieven in het brede cultureel veld.