Let op: dit lerend netwerk is enkel toegankelijk voor organisaties die onze driedaagse opleiding goed bestuur volgen, of de reeks al eerder gevolgd hebben.

In het lerend netwerk bouw je verder op de thema’s en vraagstukken die tijdens de 3-daagse aan bod kwamen.

Je gaat daarover in dialoog met collega’s en laat je inspireren en adviseren door experten op zakelijk en juridisch vlak. Zo worden concrete, hands-on cases, oplossingen én ervaringen besproken en gedeeld op vlak van:

  • Conflictmanagement
  • Diversiteit en inclusie
  • Financiële opvolging en verantwoording
  • De relatie met je bestuursorgaan
  • Het betrekken van je doelgroepen en stakeholders

Onder begeleiding van onze consulent Saskia Westerduin bepaal je als lerend netwerk zelf de vraagstukken en thema’s die jullie bespreken. Waar nodig is er ruimte om bijkomende experts uit te nodigen om jullie gesprekken te voeden.

Voor wie?

Het lerend netwerk is enkel toegankelijk voor organisaties die onze driedaagse opleiding goed bestuur volgen, of de reeks in 2021 gevolgd hebben.

De deelnemende organisaties hebben ervaring met het thema en hebben stappen gezet in hun professionalisering. Vanuit de organisatie weet men wat de minimale wettelijke verplichtingen zijn en wenst men nu een stap verder te gaan door het beleid te evalueren en te verfijnen. Het lerend netwerk is ingericht voor organisaties uit de brede cultuursector: erfgoedorganisaties, verenigingen en organisaties uit het sociaal-cultureel werk en organisaties actief in de verschillende kunstsectoren.

We beperken het aantal inschrijvingen tot 20 personen.

Prijs?

Gratis voor wie deelnam aan onze driedaagse goed bestuur, de reeks in 2021 of 2022.

Data en locatie?

  • woensdag 21 september, 10u tot 13u (Ellips Brussel)

  • donderdag 6 oktober, 10u tot 13u (VAC Antwerpen)

  • donderdag 13 oktober, 10u tot 13u (VAC Antwerpen)

  • donderdag 20 oktober, 10u tot 13u (VAC Antwerpen)

Ellips Brussel: Koning Albert II Laan 35, 1030 Brussel)

VAC Antwerpen: Lange Kievitstraat 113, 2018 Antwerpen)

Expert: Saskia Westerduin

Saskia Westerduin studeerde vrije kunsten aan de Academie voor Schone Kunsten in Gent (KASK) en behaalde daarna ook een master in Graphic Design. Na omzwervingen in de reclamewereld vestigt ze zich onder eigen naam als strategisch designmanager én designer. Voor Saskia maakt Design Thinking deel uit van de innovatieprocessen die ze op gang brengt. Ze helpt bedrijven en organisaties met het creëren van een (economische) meerwaarde door gefundeerde design(processen) op te zetten en te implementeren. Samen met Adriaan Debruyne richt ze Apollo18 op en om door middel van de Systemic Design Thinking methode zoveel mogelijk economische, sociale en duurzame impact te creëren. Haar skills als graphic designer en haar verankering met het creatieve veld zijn zeker een troef in het vinden van creatieve oplossingen.