Deze opleiding vindt fysiek plaats bij KASK Conservatorium, School of Arts Gent.

In deze vierdaagse Masterclass versterken we jouw kennis en skills zodat je je cultuurorganisatie en team kunt meenemen doorheen grote en kleine invloeden van buitenaf en reiken we input aan om (nieuwe) zakelijke en toekomstgerichte keuzes te maken.

Een inspirerende boost voor je leiderschap, ondernemingsvaardigheden én strategisch inzicht. Maar ook een gelegenheid om te netwerken en te putten uit de grote kennisdatabank die Cultuurloket je ter beschikking stelt. En natuurlijk om de opgedane kennis en inzichten te vertalen naar je eigen organisatie!

Voor wie?

Voor leidinggevenden en coördinatoren binnen cultuurorganisaties die verantwoordelijk zijn voor het dagelijks aansturen van de organisatie en/of de dienstverlening, en/of het team.

Waarom?

Wie een leidinggevende functie uitoefent binnen een culturele organisatie, bevindt zich op het snijvlak van teamleiderschap, ondernemen en zakelijke beleidsvoering. Binnen een hedendaagse sectorcontext vraagt dit van de cultureel leidinggevende een uitdagende inzet van zakelijke kennis en skills.

Cultuurorganisaties staan immers niet op zichzelf maar zijn onderdeel van een cultureel en maatschappelijk ecosysteem. Verschillende invloeden van buitenaf (corona, wisselende financiële stromen, maatschappelijke tendensen, ...) dagen je organisatie uit, testen je veerkracht en zetten aan tot verandering.

Programma in het kort:

  • Dag 1: je organisatie in het cultureel-maatschappelijk ecosysteem met o.a. Pascal Gielen (hoogleraar cultuursociologie UA) en Koen Vandyck (organisatiecoach)
  • Dag 2: het zakelijk bijsturen van je organisatie met o.a. Christine Deweerdt (directeur STAM) en Arjo Klamer (professor culturele economie Erasmus Universiteit Rotterdam)
  • Dag 3: het belang van people-management in je organisatie met o.a. Franky Devos (algemeen coördinator VIERNULVIER)
  • Dag 4: een financiële toekomststrategie voor je organisatie met o.a. Ken Veerman (strategisch adviseur)

Bekijk het volledige programma:

Laatst gewijzigd: 24/06/2022 - 09:30

Programma: ondernemen in cultuur