Ben je een eenmanszaak of heb je een vennootschap? En factureer je of wil je factureren voor de overdracht van je auteurs- en/of naburige rechten? Dan weet je dat hier een gunstig fiscaal regime aan verbonden is.

In dit webinar ontleden onze experten Tobias Van Royen en Nico De Vries stapsgewijs de auteurs- en fiscaalrechtelijke voorwaarden en behandelen ze een aantal vraagstukken:

  • Hoe draag je je rechten over?
  • Hoe word je vergoed voor de overdracht van je rechten?
  • Welke bedragen zijn realistisch en marktconform?
  • Wat met auteursrechten binnen de personenbelasting en vennootschapsbelasting?

Aan de hand van enkele concrete voorbeelden illustreren we de gevolgen hiervan op je verdienmodel, de relatie met je klanten en de administratie die erbij komt kijken. Tot slot geven we je handige tips & tricks.

Over de lesgever: Tobias Van Royen

Tobias Van Royen werkt als freelance consulent voor Cultuurloket. Hij deelt zijn juridische kennis en ervaring met de cultuursector tijdens onze opleidingen en adviesverlening. Naast zijn activiteiten bij Cultuurloket adviseert en reflecteert hij over al het juridische in de kunsten en creatieve sectoren bij zijn juridisch adviesbureau Twee-eiige Drieling.

Over de lesgever: Nico De Vries

Nico De Vries werkt als freelance consulent voor Cultuurloket. Hij deelt zijn fiscale kennis en ervaring met de cultuursector tijdens onze opleidingen en adviesverlening. Naast zijn activiteiten bij Cultuurloket begeleidt hij (startende) ondernemingen met hun algemene boekhouding bij zijn accountantskantoor De Vries Accountants.