Hoe zorg je ervoor dat het publiek investeert in je cultuurproject?

Cultuurprojecten worden steeds vaker financieel mogelijk gemaakt dankzij publieksfinanciering of crowdfunding. Crowdfunding kan er ook voor zorgen dat het publiek zich nauwer betrokken voelt bij de uitvoering van het project en jouw organisatie. Een win-win situatie dus. Maar hoe weet je of crowdfunding past bij jouw idee of project, en hoe begin je eraan?

Dit webinar gaat in op de basics van crowdfunding voor de cultuursector: welke vormen van crowdfunding bestaan er, wat zijn de voor- en nadelen, voor welke financieringsbehoeftes is crowdfunding geschikt en welke platformen bestaan er in België?

Voor deze infosessie werkt Cultuurloket samen met Growfunding, een non-profit crowdfundingplatform in Brussel dat sociale crowdfundingprojecten begeleidt sinds 2016.

Dit webinar maakt deel uit van de reeks "aanvullende financiering".

De cultuursector is hard getroffen door de coronacrisis. Om een doorstart te kunnen maken, is naast subsidie de toegang tot aanvullende financiering meer dan ooit een noodzaak. In deze webinar-reeks bespreken we de verschillende bouwstenen van een duurzaam financieel plan. De volgende thema’s komen aan bod: financieringsmix, kasplanning, crowdfunding, mecenaat, tax shelter, …