Fondsenwerving tijdens de huidige crisis is niet evident. Maar ook daarnaast is fondsenwerving iets dat je best doordacht aanpakt. In cultuur werkt het anders dan bij pakweg een goed doel waar je van deur tot deur gaat of mensen op straat kan aanspreken. In onze vorige webinars bekeken we al de mogelijkheden van crowdfunding en digitale fondsenwerving.

In dit webinar zoomen we in op het mecenaat. De Koning Boudewijnsstichting stimuleert filantropie in België en biedt daarvoor een aantal formules aan. We laten Stéphanie Smets en Anne De Breuck aan het woord om toe te lichten hoe de stichting dit aanpakt en waarvoor je wel of niet bij hen terecht kan.

Stéphanie Smets werkt sinds een tiental jaar op de Koning Boudewijnstichting, zij is verantwoordelijk voor de opvolging van verschillende filantropische instrumenten waaronder de projectrekeningen, de culturele mecenaatsrekeningen en de schenkerskringen. Zij staat ook in voor het dagelijks beheer van een aantal fondsen in het domein filantropie en armoede.

Anne De Breuck is senior programmacoördinator bij de Koning Boudewijnstichting waar ze het actiedomein Erfgoed & Cultuur beheert. In die functie begeleidt zij sinds meer dan 20 jaar mecenassen in de culturele sector en geeft ze, samen met hen, concrete vorm aan hun filantropische projecten. Zij staat ook in voor de begeleiding van vragen rond fundraising in de culturele sector .