Tom Palmaerts van Trendwolves neemt je mee naar 2030

Welke evoluties zien we in de samenleving? Wat leren de voorspellende modellen ons over de demografie? Hoe zal mobiliteit er uit zien? Hoe leven en wonen we in onze steden? Hoe zijn gedecentraliseerde en platformeconomieën uitgebouwd? Welke (disruptieve) technologische evoluties zijn in 2030 al mainstream geworden? Is klimaatimpact en duurzaamheid het belangrijkste referentiekader in het definiëren van kwaliteit? Hoe draaien huishoudens? Welke rol spelen de Chinese economische macht en Chinese waardenkaders in onze dagdagelijkse (social)media? Is de shift van ownership naar access die 15 jaar geleden begon in de muzieksector in 2030 het nieuwe normaal op vlak van kleren, mobiliteit, meubels, … en kunst? 

In 12 trends schetst Tom de toekomst en denkt hij mee na over de impact die dit kan hebben op de cultuursector

Dat is meteen ook wat we in het tweede deel van dit webinar zullen doen.  Hoe vertaal je die megatrends naar vandaag? We laten experts aan het woord die, stevig met de voeten in het nu, ver vooruit kijken naar morgen.  

Kaat Peeters is de oprichter van impactprojects.eu. Jarenlang leidde Kaat de Sociale Innovatiefabriek, een accelerator voor sociale innovatie en sociaal ondernemerschap. Tegenwoordig coördineert Kaat het Research Centre for Sustainable Organizations, is ze docent aan de Erasmushogeschool en HOGENT en ondersteunt ze impactorganisaties bij het ontwerpen en implementeren van hun groeistrategieën

 

Zin in inspiratie en uitdaging? Schrijf je nu in. 

 

Bekijk ook de replay van het eerste webinar in de reeks over innovatie: