Tijdens deze coronacrisis is het niet makkelijk om financiering te vinden. De cultuursector heeft het zwaar en stuit vaak op een resolute ‘nee’ bij de bank. Gelukkig zijn er het (Herstel) Cultuurkrediet, de coronalening van PMV, ... En soms ook fans, vrienden en familie.


De winwinlening maakt het mogelijk dat fans, vrienden en familie op een fiscaalvriendelijke manier geld kunnen lenen aan ondernemers en organisaties. Het is een achtergestelde lening waarbij de overheid zich deels garant stelt in geval het misloopt. Ondertussen wordt de winwinlening uitgebreid. Alex De Ridder van PMV zal ons haarfijn toelichten hoe de winwinlening werkt.


Het is best mogelijk dat jij het ook moeilijk vindt om iemand uit je omgeving aan te spreken voor een lening. We geven het woord aan WinWinner, een intermediair die ondersteuning biedt bij het zoeken naar kredietverstrekkers. Ze geven ons heel wat tips mee over hoe je op een goede manier dergelijke moeilijke vraag op tafel gooit.


Ook een vzw kan een winwinlening aangaan als zij commerciële activiteiten uitvoert. Maar wat wil dat precies zeggen? En welke invloed heeft dit op het fiscale regime?

Dit webinar richt zich naar kleine en grote organisaties die interesse hebben in deze formule: vzw’s, éénmanszaken met een ondernemingsnummer en andere vennootschappen . Op het einde van deze sessie is er een Q&A.