Winterschool 2019: ondernemen in cultuur

De druk om als cultureel ondernemer te opereren is groter dan ooit. Het is een van de fundamenten van het beleid van de cultuurminister waarvoor ook een aangepast instrumentarium werd uitgewerkt. 

Maar wat betekent dat in de praktijk ? Wat doet een cultureel ondernemer anders dan de vroegere leidinggevende in een culturele organisatie ? 

Ondernemen gaat veel verder dan ervoor te zorgen dat er meer geld in het laatje komt. Strategisch inzicht koppelen aan kennis is de basis. In deze cursus verruimen we enerzijds het denkkader van de cursisten door hen topics aan te bieden waarin ze zich nadien zelf kunnen verdiepen. Anderzijds reiken we ook kennis-verdiepende sessies aan met een stevige dosis juridische en/of financiële informatie. 

Deze winterschool richt zich tot: 

Deze opleiding richt zich tot iedereen, actief in de cultuursector, die zich wil verdiepen in de vaardigheden van ondernemerschap. Zowel personen die een organisatie (willen) leiden, als individuen die hun eigen praktijk (verder) willen uitbouwen komen in aanmerking. 

Er is geen specifieke voorkennis nodig. Wel betrokkenheid bij het zakelijk beleid in de cultuursector. En vooral de wil om met kennis van zaken meer verantwoordelijkheid op te nemen. 

 

Programma

In deze vijfdaagse opleiding krijg je 10 inspirerende sessies door ervaren mensen uit de cultuursector.

In de download hieronder vind je meer details over het programma en een korte bio van de docenten. 

Wild cards

Ben je uitermate geïnteresseerd in het programma en ben je student of jong-afgestudeerd (max 3 jaar geleden)? Cultuurloket schenkt twee wild cards aan zij die actief willen zijn in de cultuursector.  

Stuur je kandidatuur naar christine@cultuurloket.be voor 15 oktober. Onderstreep zeker hoe je de verworven competenties zal inzetten in je professioneel leven.  
Ten laatste op 21 oktober krijg je bericht. 

Praktisch

De Winterschool gaat door in C-Mine Genk. 

Er kunnen maximaal 20 deelnemers inschrijven. 

Prijs: 900 euro (btw incl) voor de vijfdaagse opleiding (lunch inbegrepen).

Save-the-date

Van 15 tot 19 juni 2020 organiseren we een Summerschool in Brussel met een vergelijkbaar programma.