Wanneer je online een verdienmodel bouwt kom je onvermijdelijk in aanraking met enkele juridische vraagstukken. Wat mogen online platformen doen met jouw werk? Mogen klanten van je webshop hun aankoop terugsturen? Hoe communiceer je naar volgers dat je reclame maakt voor een merk of product? Wat is een NFT nu precies?

In deze digitale workshop gaan we aan de slag met jouw specifieke vragen. We voorzien ruimte om in gesprek te gaan met de consulent over jouw praktijk en in groep ervaringen, obstakels en oplossingen uit te wisselen. Tot slot wordt aandacht besteed aan de fiscale behandeling van inkomsten uit online platformen en andere verdienmodellen.

Voor deze workshop werken we samen met de Twee-eiige Drieling/TWIIID.

Praktisch

  • Wanneer? 11/6 van 10u tot 13u
  • Waar? Online via Zoom (je krijgt de link bij inschrijving).
  • Aantal deelnemers? Max. 15 deelnemers. 
  • Prijs? 45 euro (incl. btw)

 

Reeks 'de digitale toekomst’

Dit webinar maakt deel uit van de reeks 'de digitale toekomst’.

De coronacrisis dwingt de wereld online te gaan. Maar brengt dit de start van een nieuwe manier van werken en ondernemen met zich mee, of gaf Covid-19 een duwtje in de rug van een ontwikkeling die al bezig was? En wat betekent deze impuls van digitaal werken en ondernemen voor de culturele en creatieve sector, waar de (directe) relatie met publiek en beleving zo inherent is en centraal staat in het cultureel ondernemerschap? 

Moet ook de cultuursector zich voorbereiden op een digitale toekomst? En welke uitdagingen en kansen bieden digitale mogelijkheden voor publiekswerking, online verkoop, live streaming en digitaal creëren en presenteren? 

Wat komt er allemaal bij kijken op zakelijk, financieel en juridisch vlak als je digitaal wilt organiseren, creëren en presenteren? 

In de reeks ‘de digitale toekomst’ gaan we dieper in op de kansen van digitaal ondernemen in de cultuursector en ontdek je de verborgen geheimen van digitaal ondernemen in een culturele, creatieve context.